Абараніць арганізм у халодную пару года дапаможа прыхільнасць здароваму ладу жыцця і арганізацыя правільнага і паўнацэннага сілкавання. Для добрага самаадчування пры нізкіх тэмпературах на вуліцы асабліва важна атрымваць у дастатковай колькасці бялкі, тлушчы, вугляводы, вітаміны, мінералы і клятчатку. У зімовым рацыёне павінны быць прадукты з усіх груп (малачарні, мясныя, рыбныя, травы, садавіна, гародніна і арэхі). Частае сілкаванне невялікімі порцыямі дазволіць захаваць бадзёрасць на працягу дня і ўнікнуць пераядання ўвечар.
Штодзённы ўжытак гародніны і садавіны станоўча ўплывае на здароўі чалавека, а таксама спрыяе прадухіленню сардэчна-сасудзістых захворванняў і павялічвае імунітэт . Важна спалучаць у рацыёне пратэіны з раслінных і жывёльных крыніц. Чаргуйце стравы з мяса, птушкі і рыбы. Сілкаванне з працяглым абмежаваннем ці выняткам паступлення жывёльнага бялку можа негатыўна адбіцца на здольнасці арганізма супрацьстаяць інфекцыйным захворванням. Тое ж дакранаецца тлушчаў. Узімку прынцыповым пытаннем з'яўляецца не толькі разнастайнае і правільнае харчаванне, але і дастатковы ўжытак вадкасці. Перавага варта аддаваць гарачым напоям – чорнаму, зялёнаму і травяністым чаям. Таксама добра падыдзе для прафілактыкі застудных захворванняў настой шыпшыны, а таксама хатнія кампоты ці свежапрыгатаваныя морсы.
Па матэрыялах з адкрытых крыніц